Wat is het verschil tussen 6v en 12v kinderauto's
Een 12V kinderauto is veel sterker dan een 6V. Met een 6V rijdt de auto niet makkelijk op onverharde grond, zoals op het gras. Met een 12V (dubbele motor) gaat dit veel makkelijker. Een 12V auto trekt ook een stuk sneller op dan een 6V.
Voor welke leeftijd zijn de kinderauto's?
In principe zou een kind van 2 jaar een elektrische kinderauto moeten kunnen besturen. Na wat rijlessen zouden ze al een 6V of 12V auto moeten kunnen besturen. Is uw kind jonger dan 2 jaar, wees dan extra voorzichtig. Op afstand bestuurbare kinderauto's hebben wel een gordel, maar afhankelijk van het kind is dat niet altijd even toereikend. Indien uw kind jonger dan 3 jaar is dient u ook rekening te houden met de kleine onderdelen van de auto.
Ouderlijke toezicht!
Laat uw kind(eren) nooit zonder toezicht van een volwassene met de kinderauto spelen/rijden! Kleine kinderen ontdekken de wereld door te voelen en te ruiken, maar ook door dingen in hun mond te stoppen, let daar op! Denk hierbij bijvoorbeeld aan USB-stickjes voor de Mp3, contactsleutels, versnellingspook etc.
Waar dient de afstandsbediening voor?
Een kinderauto met afstandsbediening heeft grote voordelen. Is uw kind nog te jong of klein om de auto zelf te besturen, dan bestuurt u hem zelf op afstand met de afstandsbediening. U kunt de kinderauto voor- en achteruit sturen en van links naar rechts. Zodra uw kindje het rijden onder de knie heeft kan hij/zij zelf gas geven en rijden d.m.v. een gaspedaal.
De afstandsbediening van de kinderauto’s kunnen ook reageren op andere afstandsbedieningen die op dezelfde frequentie zitten, let hierop.
Zijn de onderdelen ook los verkrijgbaar?
Jazeker! Alle soorten onderdelen zoals bijvoorbeeld een accu, acculader, afstandsbediening of stuur kunt u ook terecht bij ons. Van sommige merken zijn onderdelen alleen verkrijgbaar onder garantie. Benieuwd naar de aanbod van accu's en acculaders? Neem dan gerust even contact op met ons!
Hoe werken de versnellingen?
Wanneer uw kind in het accu voertuig rijdt en zonder stil te staan het voertuig in een andere versnelling zet (voor of achteruit) kunnen de tandwielen en schakelaars mogelijk defect raken. Het is daarom aan te raden dat u uw kind aanleert om eerst stil te gaan staan alvorens het voertuig in een andere versnelling te zetten.
Hoe moet ik de auto verplaatsen?
Wanneer u kinderauto wilt verplaatsen, til deze dan niet op aan het stuur. Verplaats de kinderauto altijd door deze onderaan de carrosserie vast te pakken!
Hoelang kan ik rijden met een volle accu?
Gemiddeld kan er ca. 1 tot 1.5 uur aan één stuk door gereden worden met een volle acculading. Dit is uiteraard mede afhankelijk van het gewicht van uw kind, de ondergrond en snelheid waarop gereden wordt. Aangezien er in de praktijk meestal niet 1 tot 1,5 uur aan één stuk door wordt gereden gaat de accu ook praktisch gezien een dagje mee.
Hoe moet de kinderauto opgeladen worden?
Er zijn 2 soorten acculaders. Laders die vanzelf uitschakelen en laders die continu blijven opladen. Gemiddeld genomen is de laadtijd voor een volle accu 6 tot 10 uur. De 6 tot 10 uur laadtijd is een gemiddelde. Wel dient u rekening te houden met het overladen van een accu. Dat wil zeggen dat een accu niet langer dan de aangegeven laadtijd geladen mag worden. Neem de laadtijd zoals vermeld in de gebruikersaanwijzing in acht. In ieder geval nooit langer dan 15 uur.
Let er bij het laden van de accu ook op dat u de juiste stekker aansluit aan de adapter. Kindervoertuigen altijd door en onder toezicht van een volwassene opladen.
Zit er ook een handleiding/gebruiksaanwijzing bij?
Ja, alle producten zijn voorzien van een Engelstalige gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzingen worden standaard samen met het product geleverd.
Hoe moet ik de kinderauto onderhouden?
Laadt de accu nooit langer op dan ca. 15 uur! Bij te lang opladen kan de accu defect raken. Wanneer u het accuvoertuig langere tijd niet gebruikt (bijvoorbeeld in het najaar), haal dan de accu en eventuele batterijen eruit en laadt de accu eens in de 2 a 3 maanden op. Stal uw accu voertuig in een droge, vochtvrije en verwarmde ruimte. Maak de kinderauto schoon met een vochtige doek. Laat uw accuvoertuig nooit in de regen staan.
Hoe ik moet ik de kinderauto in verpakking monteren?
Voordat u begint met de montage lees dan eerst de ingesloten (Engelstalige) gebruiksaanwijzing goed door. Kijk of alle onderdelen aanwezig zijn. Mocht het niet duidelijk genoeg zijn, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen.
Oplossingen voor mogelijke storingen
Het kan altijd gebeuren dat de kinderauto om welke reden dan ook niet meer werkt.
Wij hebben voor u de meest voorkomende storingen op een rijtje gezet die vaak snel en gemakkelijk zijn op te lossen:
Geen geluid:
- U kunt de volume knop nakijken of deze wel goed aan of uit staat.
- U kunt nakijken of er door een of andere reden een draadje of stekker is losgeraakt onder het dashboard.
De auto rijdt niet op de afstandsbediening:
- De batterijen zijn niet goed in de afstandsbediening gedaan, of zijn leeg.
- De batterijen maken geen goed contact in de afstandsbediening.
- U bent te ver bij de auto vandaan!
- De schakelaar van remote naar manual is defect.
De auto stuurt niet op afstandsbediening:
- Het kan zijn dat u tijdens montage een bout en/of moer vergeten bent te monteren in de stuurmotor. (Deze zorgt ervoor dat u het stuur borgt met de stuurmotor waardoor de auto kan sturen via afstandsbediening)
De auto stuurt niet wanneer het kind zelf stuurt:
- Het kan zijn dat u tijdens montage een bout en moer vergeten bent te monteren die het stuur borgt met de stuurstang.
De auto laadt niet of niet meer op:
- Wanneer u de auto al langer in bezit heeft dan kan het zijn dat de accu of oplader niet meer (goed) functioneert. Dit kunt u eventueel bij bijvoorbeeld een autogarage of een gespecialiseerde hobby-winkel laten doormeten.
Wanneer de afstandsbediening slecht of geen contact maakt met het accuvoertuig:
- Vervang dan de batterijen van de afstandsbediening en controleer of de batterijen contact maken met de afstandsbediening. En zorgt u ervoor dat de auto compleet is opgeladen.
Wanneer het accuvoertuig niet meer reageert:
- Laadt dan eerst de accu volledig op. Reageert het voertuig na opladen nog niet, kijkt u dan de zekering en de bedrading na. De zekering kunt u vinden aan de rode draad op de accu.
De auto doet niets na het opladen:
- U bent vergeten de lader uit de auto te halen. De auto zal niets doen wanneer deze nog in de auto zit.
Staat uw storing hier niet tussen en is het probleem niet opgelost, neem dan contact met ons op. Wij zullen u verder helpen